ME knuppelt Van den Brom de kleedkamer in

By | 23 mei 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Als ‘perschef’ maak ik zes jaar geleden de seizoensafsluiting van de profs van AGOVV naar het Braziliaanse Natal mee. De vriendschappelijke wedstrijd tegen het plaatselijke ABC vormt het sportieve hoogtepunt van een onvergetelijke week. Het polsbandje dat ik destijds kreeg aangemeten om me vrijelijk door het estadio Frasqueirão te mogen bewegen, herinnert aan een bijzonder verhit avondje. De spelers die de trip meemaakten, zullen later ongetwijfeld aan hun (klein)kinderen vertellen hoe zij aan den lijve hebben ondervonden hoeveel emoties zelfs een onbeduidend oefenpotje in het meest voetbalgekke land ter wereld kan losmaken.

Wie goed zoekt kan de beelden vast nog wel ergens terugvinden op YouTube. John van den Brom die de vierde official een onschuldig duwtje geeft. Verhitte discussies langs het veld. Spugende en scheldende toeschouwers in de hekken. Tot de tanden toe bewapende ME’ers die een verbouwereerde AGOVV-coach hardhandig tot de orde roepen. Zonder overdrijving mag wel worden gezegd dat de – tot dusverre – enige wedstrijd die een AGOVV-team ooit op Zuid-Amerikaanse bodem afwerkte niet zonder slag of stoot verliep…

23 mei 2010 ABC – AGOVV Apeldoorn

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *