Steven Berghuis treedt in voetsporen vader

By | 28 mei 2016
steven berghuis

Het ene moment ben je op vakantie in New York, het andere moment ben je international. Het overkwam Steven Berghuis. Bondscoach Danny Blind riep de Apeldoorner in Engelse dienst op als vervanger van de afgehaakte Davy Pröpper. Prompt mocht de oproepkracht die gedurende zijn debuutseizoen bij Watford weinig speeltijd kreeg, debuteren in het Nederlands elftal.

Berghuis (24) speelde vrijdagavond in Dublin ruim een half uur mee als vervanger voor Memphis Depay, een andere wisselspeler van een Premier League-club. De voormalige WSV’er en AGOVV’er kwam binnen de lijnen bij een 1-0 stand in het voordeel van de Ieren. Luuk de Jong, een andere Nederlandse invaller, bracht Oranje kort voor tijd op gelijke hoogte.

De debuterende Berghuis treedt met zijn eerste officiële optreden voor de nationale ploeg in de voetsporen van vader Frank, die in 1989 ook een keer het oranje shirt mocht dragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *