Bezoekers profiteren van thuisvoordeel

By | 28 mei 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Eintracht Braunschweig, SC Paderborn 07, VfB Lübeck en VfL Osnabrück houden de Regionalliga Nord in het seizoen 2004-2005 tot het einde toe spannend. Op de voorlaatste speeldag staat de topper op het programma tussen de nummers een en drie. Paderborn staat met 67 punten uit 34 wedstrijden bovenaan, Lübeck volgt op één punt, maar heeft al 35 wedstrijden gespeeld. Braunschweig en Osnabrück doen met respectievelijk drie en zes punten achterstand ook nog mee.

Bij winst op eigen veld tegen Braunschweig is Paderborn kampioen en staat de promotie naar de nieuw te vormen Dritte Liga vast. Omdat ik nog nooit in Paderborn ben geweest, besluit ik das Spitzenspiel live te gaan bekijken. Zover is Paderborn nou ook weer niet, 270 kilometer vanaf Apeldoorn valt te overzien. Gezien de te verwachten drukte verzeker ik me vooraf online van een kaartje. In het Duitse ‘amateurvoetbal’ gaat zoiets iets professioneler dan bij ons. Mijn kaartje ligt bij aankomst keurig klaar bij de daarvoor bestemde kassa.

Het is de laatste officiële wedstrijd in het Herman-Löns-Stadion. Na de zomer verhuist de sportclub uit Pardeborn van Schloss-Neuhaus naar de nieuwe Paragon Arena. Het aan de bosrand gelegen stadionnetje barst bijna uit z’n voegen. Iets meer dan 10.000 toeschouwers staan samengepropt. Zeker tweederde daarvan is afkomstig uit Braunschweig. De bezoekers maken optimaal gebruik van dit ‘thuisvoordeel’. De twaalfde man draagt er nadrukkelijk een steentje aan bij dat Eintracht z’n laatste strohalm pakt. Het zegeviert 1-3 en komt op gelijkte hoogte met de Jungs uit Paderborn aan de kop van de ranglijst. Het Paderbornse kampioensfeest wordt ruw verstoord. Beide clubs zullen een week later den Aufstieg schaffen.

28 mei 2005 SC Paderborn 07 – Eintracht Braunschweig

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *