Het onverwachte afscheid van Ruud Gullit

By | 27 mei 2016

Vandaag 22 jaar geleden

Een van de laatste voorbereidingswedstrijden op het WK van 1994. Bedoeld om de laatste puntjes op de i te zetten op weg naar de Verenigde Staten. De oefeninterland in de Galgenwaard gaat echter vooral de boeken in als de 66e en laatste interland van Ruud Gullit.

Het potje op zich heeft weinig om het lijf. Oranje wint in Utrecht op z’n slofjes van de al op vakantiemodus afgestemde Schotten. De in de rust door Peter van Vossen vervangen Gullit is ontevreden, hij kan zich niet vinden in de speelwijze van bondscoach Dick Advocaat. Twee dagen later wordt tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat Gullit niet meegaat naar het WK. Onverwacht. Onnavolgbaar. De in zijn trots gekrenkte vedette van AC Milan keert het spelershotel in Noordwijk de rug toe, om nooit meer terug te keren in het Nederlands elftal. Op Schiphol kust Frits Barend hem vaarwel.

27 mei 1994 Nederland – Schotland

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *