Twee dagen op reis voor 90 minuten regen

By | 31 mei 2016

Vandaag 27 jaar geleden

De WK-kwalificatiewedstrijd in 1989 van het Nederlands elftal in Finland is een van de meest gedenkwaardige voetbalreisjes die ik ooit gemaakt heb. Een van de meest inspannende evenzeer. Reisje is trouwens niet helemaal de juiste benaming. Ik moet bijna twee dagen aan één stuk reizen om in Helsinki te komen. Met trein en boot door Duitsland, Denemarken en Zweden. Je moet er wat voor over hebben.

Een onvergetelijke onderneming. Vooral het stuk met de boot van Stockholm naar Turku is fantastisch. Varen door een droomdecor. Langs tientallen eilandjes. In de Finse hoofdstad overnacht ik nota bene ín het stadion waar het duel wordt afgewerkt.

Jammer dat de wedstrijd behoorlijk in het water valt. De regen valt met bakken uit de hemel. Behoorlijk vervelend wanneer je een en ander vanaf een onoverdekte plek in het Olympisch stadion moet aanschouwen. Ik houd het niet droog. Europees kampioen Nederland gaat ook bijna nat. Pas in de slotfase ontsnapt Oranje aan een gelijkspel door een treffer van Wim Kieft.

De derde helft is het mooiste. Prachtige stad, Helsinki…

31 mei 1989 Finland – Nederland

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *