Eagles-fans in de hekken in de Alkmaarder Hout

By | 14 juni 2016

Vandaag 21 jaar geleden

Go Ahead Eagles eindigt in het eredivisieseizoen 1994-1995 als zeventiende. Via de nacompetitie moet het zich zien te handhaven op het hoogste niveau. Dat lukt relatief eenvoudig in een poule met Excelsior, VVV en AZ. Sterker nog: de play-offs worden één grote triomftocht. Die tocht voert langs Spangen (waar Excelsior zijn thuiswedstrijd tegen de Eagles afwerkt), de Koel én de Alkmaarder Hout. In het krakemikkige AZ-stadionnetje volgt op een woensdagavond de knallende apotheose.

Met een aantal Apeldoornse heren ga ik met de auto naar Noord-Holland. Bij aankomst in Alkmaar sluiten we ons aan bij een grote groep Eagles-fans die dan al een enerverende middag achter de rug hebben. Ons gezelschap krijgt een vak achter de goal toegewezen. Dolle boel. Go Ahead Eagles wint met 2-3. De doelpunten van Schenning, De Gier, Michels stellen eredivisievoetbal in Deventer voor het seizoen erop veilig. Supporters gaan niet alleen ín de hekken, maar zelfs er bovenop!

14 juni 1995 AZ – Go Ahead Eagles

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *