Een uur in de rij om De Kuip binnen te mogen

By | 13 juni 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Spanje tegen Noorwegen is de enige pot van het EK 2000 in eigen land (en België) waar ik in levende lijve bij aanwezig ben. Het is dat ik het kaartje cadeau krijg van Gerrit Nijenhuis, anders was de teller gewoon op nul blijven staan. Ik heb er in die tijd eerlijk gezegd een beetje tabak van. Ik heb er ook geen moeite voor gedaan om kaarten te bemachtigen.

Het toegangsbewijs geldt eveneens als vervoersbewijs met de trein van en naar Rotterdam-Zuid. Vanuit Deventer, waar ik dan werkzaam ben bij het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, reis ik er naartoe. Gertjan Verbeek, assistent-trainer van Heerenveen, zit in dezelfde trein.

Wat me het meest is bijgebleven van de hele happening, zijn de absurde controles bij de ingang van het stadion. Het kost me bijna een uur om De Kuip binnen te komen. Pas kort voor de aftrap neem ik plaats op mijn plekje. Een uur in de rij staan om een wedstrijd van Noorwegen bij te wonen! Door dat soort ongein gaat de aardigheid er wel vanaf.

13 juni 2000 Spanje – Noorwegen

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *