Robur et Velocitas na overwerk naar tweede klasse

By | 12 juni 2016

Robur et Velocitas is zondagmiddag gepromoveerd naar de tweede klasse. Op eigen veld brachten de Apeldoorners het restant van de gestaakte wedstrijd van een week eerder bij Turkse Kracht Deventer tot een goed einde: 1-0. De Apeldoorners hadden de eerste wedstrijd al met 5-3 gewonnen.

In Deventer had de scheidsrechter na wanordelijkheden bij een 0-0 stand geweigerd verder te spelen. Niet voor het eerst toonden de tuchtrechters van de KNVB zich mild voor Turkse Kracht. De dertien minuten die nog op de klok stonden, moesten als straf in Apeldoorn worden uitgespeeld. Bovendien kreeg de Deventer club een boete van 200 euro.

Terwijl de spelers van Turkse Kracht om half drie zonder warming-up het veld betraden, bereidde de ploeg van Willem Mulderij zich zo serieus mogelijk voor op het treffen. De Robur-trainer wilde niets aan het toeval overlaten. Een doelpunt van Sven Harmsen in de ‘83e‘ minuut van de officiële speeltijd maakte aan alle onzekerheid een einde. Gino Roelofs kon het zich zelfs nog veroorloven om in de slotfase een penalty te missen.

Terwijl de Kerschotenaren na het laatste fluitsignaal in de bloemetjes gezet werden en op het veld een bescheiden feestje bouwden, baanden enkele spelers van de tegenstander zich in hun wedstrijdkleding een weg naar de parkeerplaats voor de terugreis naar Deventer. Turkse Kracht keert door het verlies na één jaar terug in de derde klasse.