AGOVV zet eerste stap richting landstitel

By | 15 juni 2016

Vandaag 14 jaar geleden

AGOVV staat in 2002 na het behalen van het afdelingskampioenschap en de landstitel bij de zondagamateurs voor de voltooiing van een unieke trilogie. Zaterdagkampioen Huizen vormt de laatste sta-in-de-weg op weg naar het algehele amateurkampioenschap van Nederland. Het heeft nogal wat voeten in de aarde alvorens ‘s lands beste amateursclubs daadwerkelijk tegen elkaar in het strijdperk treden. Er ontstaat onenigheid over de speeldata. AGOVV wil graag één finale spelen op neutraal terrein. Huizen houdt vast aan een uit- en een thuiswedstrijd. De zaterdagkampioen krijgt z’n zin. Er wordt eerst in de zuidelijkste uithoek van Noord-Holland gespeeld, een week later in Apeldoorn.

De irritaties die al in het voorveld ontstaan tussen beide trainers, Peter Bosz en Roy Wesseling, zullen ook in de 180 minuten voetbal die volgen veelvuldig tot uiting komen. Op 15 juni is het resultaat voor een matig AGOVV feitelijk het enig acceptabele dat het aan het bezoek aan Huizen overhoudt. Van het sprankelende voetbal uit de reguliere competitie is geen sprake. Gootjes opent na zestien minuten de score, op slag van rust maakt Guido Janssen gelijk. Met het 1-1 gelijkspel verschaffen de bleke Blauwen zich wel een uitstekende uitgangspositie voor de return.

Zeven dagen later mag AGOVV-aanvoerder Hendrie Krüzen na een 2-1 overwinning op eigen veld de kampioensschaal tonen aan meer dan 4.000 uitzinnige toeschouwers op Berg en Bos.

15 juni 2002 SV Huizen – AGOVV

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *