Het voetballen boomt niet bij K Rupel Boom FC

By | 27 juni 2016

Vandaag 1 jaar geleden

Wie in België weleens over de A12 van Antwerpen naar Brussel (of in de omgekeerde richting…) is gereden, komt er doorheen. Door Boom. Ik behoor dan tot het zeldzame slag mensen dat nog weleens geneigd is in zo’n plaats een voetbalwedstrijd te gaan kijken als ik er toevallig in de buurt ben. Zo ook op een bloedhete zaterdag een jaar geleden.

K Rupel Boom FC. Alleen zo’n naam maakt me al nieuwsgierig. De fusieclub is een samenvoegsel van Rupel SK en K Boom FC. Gezegend met stamnummer 2138. Ooit vormde het Gemeentelijk Parkstadion met z’n fraaie hoge hoofdtribune zelfs het toneel voor eerste klasse-voetbal, toen streden Anderlecht, Club Brugge en Standard er voor competitiepunten. In het seizoen 1992-1993 voor het laatst.

Aangezien ik een weekendje in Antwerpen verblijf, laat ik het bezoek dat KV Mechelen in de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 aan Boom brengt uiteraard niet aan me voorbij gaan. Dat het een dag betreft waarop het kwik zó hoog stijgt dat de mussen bijna dood van het dak vallen, bomt me niets. Het aantal échte liefhebbers blijkt schaars. Er zijn er slechts enkele honderden die me gezelschap houden. Het merendeel daarvan komt volgens mij ook nog eens uit het nabijgelegen Mechelen. Het voetbal boomt niet in Boom, zoveel is wel duidelijk.

27 juni 2015 K Rupel Boom FC – KV Mechelen

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *