Fooiengeld van Celtic-supporters dekt reiskosten

By | 20 juli 2016

Vandaag 36 jaar geleden

Nadat Go Ahead Eagles zich ten koste van Borussia Dortmund plaatst voor de finale, bindt het voor de hoofdprijs van het Nijmegen 80-toernooi de strijd aan met Celtic. Een wedstrijd met een bijzondere geschiedenis aangezien de Schotse grootmacht vijftien jaar eerder de tegenstander was in het tot dan toe enige korte Europa Cup-avontuur van de Deventenaren.

Het wordt een onvergetelijke avond in de Goffert. Tijdens het duel om de derde en vierde plaats doe ik goede zaken door bier te halen voor de talrijke Celtic-supporters. De lads from Glasgow zijn erg dorstig. En wat nou, Schotten gierig! Wellicht dat de vrijgevigheid te maken heeft met de Ierse afstamming van the Bhoys. Ze blijven niet alleen drinken, maar ook aardig. Fantastische gasten. Ik verdien mooi de reis van Apeldoorn naar Nijmegen terug van het fooiengeld dat ik krijg. Een lucratief avondje voor een 14-jarige.

Go Ahead Eagles zorgt voor een leuke toegift door de finale winnend af te sluiten. Het wordt 4-2. Cees van Kooten scoort een hattrick. Nieuweling Leendert de Goey maakt het kwartet compleet. Een joekel van een beker, die vorig jaar weer ergens werd opgeduikeld ten behoeve van een speciale Eagles-tentoonstelling in het Waaggebouw, gaat mee naar Deventer. Het zal de enige keer zijn dat het ding wordt uitgereikt. Het Nijmegen 80-toernooi wordt géén traditie, het blijft bij een eenmalige gebeurtenis.

De vele Celtic-aanhangers nemen het verlies gelaten en sportief. Ze toasten op de goede afloop en nemen er nog eentje op een voorspoedige terugreis en om het af te leren… Cheers mate!

20 juli 1980 Go Ahead Eagles – Celtic

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *