Staken duel komt vedetten Ajax niet ongelegen

By | 21 juli 2016

Vandaag 9 jaar geleden

Ieder weldenkend mens kan begrijpen dat het niet zo verstandig is om zo maar lukraak bepaalde wedstrijden te plannen. De lokale driehoek van Deventer geeft negen jaar geleden niettemin zonder blikken of blozen toestemming voor een vriendschappelijk duel tussen Go Ahead Eagles en Ajax in de Adelaarshorst. Met vrije kaartverkoop. Hoezo naïef? In elk beschaafd land zou zoiets moeten kunnen. In Nederland kan het dus niet!

Het begint met een ‘gemoedelijk’ samenzijn tussen supporters van beide clubs op de Brink. De standhouders van de op het plein gehouden brocantemarkt raken hun handelswaar in recordtempo kwijt. Nooit eerder is het er zó levendig aan toe gegaan. In het uitverkochte stadion gaat het vrolijk verder. Tijdens de wedstrijd raken in de hoek tussen de hoofdtribune en de B-Side andermaal aanhangers van beide clubs slaags. Iedereen kriskras door elkaar zetten, is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

Het vriendschappelijke duel haalt het einde van de eerste helft niet eens. Naar verluidt worden de Ajax-spelers vanaf de tribunes bedreigd. Met name die arme Wesley Sneijder krijgt het zwaar te verduren, zo heet het achteraf. Het kan zijn dat ik op mijn oude dag last krijg van een slecht gehoor, maar ik moet eerlijk zeggen dat het mij volledig ontgaat. Zelfs van de gangbare beledigingen aan het adres van Ajax is bij mijn weten ditmaal absoluut geen sprake. Of word ik soms echt doof?

Dat scheidsrechter Dick Jol de partij definitief staakt, komt de heren vedetten uit Amsterdam duidelijk niet ongelegen. Om als afsluiting van een afmattende trainingsweek in De Lutte extra inspanningen te moeten verrichten, is blijkbaar toch iets te veel van het goede voor duur betaalde profvoetballers. Ze weten niet hoe snel ze het veld moeten verlaten. Met hun laatste krachten strompelen Wesley en zijn angstige teammakkers naar de gereedstaande spelersbus. Snel terug naar moeders de vrouw.

M’n nichtje Kim, die voor het eerst mee is naar een wedstrijd van Go Ahead Eagles, begrijpt er helemaal niets van dat er niet meer verder wordt gevoetbald. Maar ja, probeer zo’n meisje maar eens uit te leggen dat Wesley Sneijder geen zin meer heeft om verder te voetballen…

21 juli 2007 Go Ahead Eagles – Ajax

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *