Ricky van den Bergh versus Jordi Alba

By | 22 juli 2016

Vandaag 7 jaar geleden

De tijden dat Barcelona of Real Madrid een deel van hun oefencampagne in Nederland doorbrengen behoren al lang en breed tot het verleden. Clubs van dat kaliber gaan tegenwoordig cashen in Azië of the USA. Valencia is wat dat betreft een stuk standvastiger. Los Che blijven in de zomermaanden wel een regelmatig terugkerende gast in de lage landen.

Zeven jaar geleden rij ik daarom op een mooie woensdagavond in het gezelschap van de heren Dietrich en Amzand naar het dan nog ADO Den Haag-stadion hetende Kyocera stadion. Ricky van den Bergh versus Jordi Alba. Wageme wòògst. Bijna 9.000 toeschouwers op de tribune. Alle vooruitzichten zodoende voor een leuk voetbalavondje.

Soms willen clubs als Valencia hun Nederlandse tegenstrevers nog weleens in de waan laten dat ze aardig partij kunnen bieden. Uit beleefdheid, zo heb ik het idee. Wanneer ze het op hun heupen krijgen, is er geen tegenhouden aan. Helaas voor ADO Den Haag is dat bij deze gelegenheid het geval. Ook zonder hun toenmalige sterspelers David Villa en David Silva laten de Spanjaarden de Hagenezen geen schijn van kans. Tien minuten voor rust mogen Ricky van den Bergh en Nacho voortijdig inrukken. Het opstootje tussen de twee heethoofden is het enige moment waarop de thuisploeg een heel klein beetje kan wedijveren met de superieure gasten. Het Haags kwartiertje mag niet baten…

22 juli 2009 ADO Den Haag – Valencia CF

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *