Schwarzgelben alles behalve super in cupfinale

By | 23 juli 2016

Vandaag 5 jaar geleden

De naam Super Cup klinkt vaak meer super dan het in werkelijkheid voorstelt. Of het nou de Nederlandse of de Duitse Super Cup betreft, maakt weinig uit. Al te veel waarde zullen veel supporters er niet aan hechten. Leuk wanneer jouw favoriete club ‘m wint. Geen drama wanneer dat onverhoopt niet gebeurt.

Tenzij er natuurlijk sprake is van een onvervalste Revier-Derby. Een regelrechte Kohlenpott-Kracher. Schalke 04 tegen de Borussen uit een dorp 40 kilometer verderop. De winnaar van de DFB Pokal van 2011 tegen de Deutscher Meister van 2011. In zó’n geval verandert het de zaak aanzienlijk. Dan wordt het Ehrensache, dan staat er méér op het spel dan een nauwelijks tot de verbeelding sprekende bokaal.

Desalniettemin zal de 23e juli van het jaar 2011 voor altijd een dag blijven om met het nodige afgrijzen aan terug te denken. Je hebt soms van die dagen… In de middaguren zie ik eerst de profs van AGOVV Apeldoorn klop krijgen van SV Bergisch Gladbach 09, uitkomend in de NRW-Liga, de vijfde Duitse speelklasse. Een beschamende vertoning.  Aansluitend geht’s auf Schalke. 61.673 toeschouwers in de Arena. Maar man, man, man, wát een ontiegelijke zaadpot! Wat zogenaamde stervoetballers als Götze, Gündogan, Kagawa en Lewandowski laten zien, doet zeer aan de ogen. Een Duits kampioen onwaardig. Ploegen die vooral bezig zijn om niét te verliezen, winnen natuurlijk nooit een wedstrijd. Zelfs geen Super Cup. Pas in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie schudt Schalke 04 de Deutscher Meister van zich af. Uitgerekend een misser van Grosskreutz, dé engste van allemaal, plaveit de weg naar de beker.

Zo krijgt een afgrijselijke zaterdag toch nog een enigszins tevredenstellend einde. Eind goed, al goed. Na een overwinning op die verfoeide Schwarzgelben, maakt het niet uit van welk bedroevend niveau de uitvoering is geweest. Zelfs aan het winnen van een afzichtelijk ding als zo’n Super Cup geeft het een beetje meer glans. Súper, zo’n cup!

23 juli 2011 Schalke 04 – Borussia Dortmund

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *