De dag dat Jan Reker Jurgen Streppel meenam

By | 24 juli 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Een zomers oefenwedstrijdje zoals alle anderen, zou je denken. Columbia tegen Roda JC. Een derdeklasser uit Apeldoorn tegen een alom erkende subtopper uit de eredivisie. Het verbaast niemand dat de Limburgse profs de oefenpot eenvoudig winnen. Het wordt 3-7. Geen uitzonderlijke score. Al geven drie tegengoals tegen een amateurclub misschien toch wat te denken. Wat het meeste opvalt, is dat één en dezelfde speler de Kerkraadse defensie drie keer te kijk zet. Vrij ongebruikelijk.

De man van de wedstrijd, een pas 19-jarige aanvaller, geniet in Apeldoorn al een zekere naam en faam. De drie doelpunten die het langharige talent scoort maken ook Jan Reker dolenthousiast. Het liefst wil de Roda-trainer het lefgozertje van Columbia meteen na afloop meenemen in de spelersbus naar Zuid-Limburg. De speler in kwestie wil echter eerst met zijn ouders overleggen. Maar laat die nou net op vakantie zijn in Italië. Reker is niet meer te houden, wil de Columbiaan koste wat kost contracteren en reist stante pede met zijn nieuwe oogappel naar het Italiaanse vakantieadres van diens ouders.

Pa en ma stemmen ermee in dat hun zoon naar Kerkrade verhuist. En zo wordt Jurgen Streppel profvoetballer in Limburgse dienst. Over een bliksemtransfer gesproken.

24 juli 1988 Columbia – Roda JC

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *