Springers leggen de lat hoog op het Raadhuisplein

By | 24 juli 2016

Voor spectaculaire ‘vliegshows’ kunnen sportliefhebbers in Apeldoorn niet al te vaak terecht. Op de eerste editie van de Pole Vault Meeting trakteerden Pieter Braun, Bas Markies, Laurie Hulleman en Adriaan Saman het Apeldoornse publiek op een niet alledaags staaltje van topsport en amusement. De terrasbezoekers op het Raadhuisplein zagen ze letterlijk vliegen…

Tijdens de polsstokdemonstratie tussen de terrassen gingen de vier meerkampers op de vroege zondagmiddag twee uur achtereen de strijd aan met de zwaartekracht. Vanaf het borstbeeld van Koning Willem I was een provisorische aanloopbaan aangelegd. Voor de hoofdingang van het oude stadhuis lag de mat waarop de deelnemers een zachte landing konden maken nadat zij zichzelf over de lat hadden gelanceerd.

De aanwezige toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Van achter hun kopje koffie of een aangename verfrissing konden de bezoekers van de horecagelegenheden op het plein gadeslaan hoe de drie toppers van AV ’34 samen met Rio-ganger Braun tot grote hoogten stegen. Bas Markies werd zelfs spontaan toegezongen door de menigte. De nationaal tienkampkampioen vierde zondag zijn 32e verjaardag.

Eelco Sintnicolaas, de initiator van de happening, liet uit voorzorg verstek gaan. Vanwege wat lichamelijk ongemak achtte Apeldoorns meest veelzijdige sportman het verstandiger om de polsstok niet zelf ter hand te nemen en springen achterwege te laten. Neerlands tienkamptroef op de Olympische Spelen neemt geen enkel risico in de aanloop naar Rio de Janeiro .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *