GA Eagles na zeventien jaar terug in de Eredivisie

By | 4 augustus 2016

Vandaag 3 jaar geleden

Het allereerste Eredivisieduel van Go Ahead Eagles na zeventien jaar absentie. Exact 6300 dagen na het laatste optreden op ’s lands hoogste voetbalbühne behaalt de promovendus een meer dan verdienstelijk gelijkspel in de Galgenwaard.

Ik bekijk de wedstrijd vanaf de perstribune. Ik zit daar om het verslag te maken voor de Eagles-website. Vol in de brandende zon! Behoorlijk afzien. Al valt die warmte totaal in het niet bij het afzien in zeventien seizoenen eerste divisie… Alles is betrekkelijk.

Na al die jaren in de bierdivisie is het verlangen naar Eredivisievoetbal enorm bij de Deventer-aanhang. Het uitvak aan de stadszijde is roodgeel gekleurd. Meer dan 600 man schreeuwt z’n favorieten naar een dik verdiend punt. Wel een vreemde gedachte dat er talrijke jeugdige supporters bijzitten die Go Ahead Eagles nooit eerder in de Eredivisie hebben zien voetballen. Er heerst een fantastisch sfeertje. Met een lekkere wisselwerking tussen de Bunnikside en het uitvak.

Vooraf zou ongetwijfeld iedereen blind hebben getekend voor een remise in het openingsduel van het seizoen 2013-2014. Het zegt voldoende dat er na afloop gemengde gevoelens zijn bij supporters en spelers van Go Ahead Eagles. De algemeen heersende opinie luidt dat er wellicht meer in had meer gezeten dan de 1-1 die na 90 minuten op het scorebord staat.

Ook Jop van der Linden, die ik in de mixed-zone om een reactie vraag, is die mening toegedaan. Het scheelde slechts luttele centimeters of de centrumverdediger had zichzelf mogen kronen tot matchwinner. Vierde official Mulder heeft het bord met de vijf minuten extra tijd al omhoog gehouden als de Apeldoorner van een meter of tien buiten het strafschopgebied met zijn linkerbeen mag aanleggen voor een vrije trap. De specialist mikt goed. Zijn inzet draait buiten bereik van FC Utrecht-keeper Robbin Ruiter naar de verre rechter hoek. Helaas voor de schutter raakt hij het aluminium en springt het leer via de binnenkant van de paal terug het veld in. “Ik zag ‘m al gaan. Helaas zat hij er niet in. Dat was pech. Ik had ‘m natuurlijk graag gemaakt”, baalt Van der Linden naderhand van de gemiste kans.

4 augustus 2013 FC Utrecht – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *