LR Ahlen verovert koppositie Tweede Bundesliga

By | 3 augustus 2016

Vandaag 15 jaar geleden

Aalen. Aalten. Aalst. Ahlen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben er wel eens geweest. Hoe gekker, hoe mooier…

Neem Ahlen. Gelegen vlakbij Hamm in Westfalen. Een kleine 40 kilometer ten zuidoosten van Münster, 45 kilometer noordoostelijk van Holzwickede. Normaal gesproken een plaats waar Nederlandse toeristen niet zo gauw naartoe gaan. Er valt immers weinig te beleven. Afgezien dan van het feit dat er gevoetbald wordt. Onder de naam LR Ahlen (en vanaf 2006 als Rot Weiss Ahlen) speelt de plaatselijke voetbaltrots aan het begin van dit millennium in totaal acht seizoenen in de Tweede Bundesliga. Tsja, en dan heb ik als voetbaljunk wel de neiging bijna 200 kilometer in de auto te zitten om in het Wersestadion eens een wedstrijd te gaan kijken.

LR staat officieel voor Leichtathletik Rasensport, een fusie van de twee plaatselijke verenigingen TuS en Blau Weiss. Het verwijst tevens naar LR Health & Beauty Systems, Duitslands grootste onderneming op het gebied van gezondheids- en schoonheidsproducten. Het in Ahlen gevestigde bedrijf, in 2002 goed voor een jaaromzet van 175 miljoen euro, sponsort de club tussen 1996 en 2006.

Het is vandaag exact vijftien jaar geleden dat ik mijn nieuwsgierigheid niet langer kan bedwingen. Op een mooie zomerse vrijdag rij ik er naartoe. Op de tweede speeldag van het seizoen 2001-2002 treedt LR Ahlen aan tegen de SpVgg Greuther Fürth. Dankzij een doelpunt van Stefan Dolzer verovert het team van trainer Peter Neururer na twee speeldagen zowaar de koppositie van de Duitse Jupiler League. Ik behoor toch maar mooi tot de maar liefst 7.513 toeschouwers die dat heugelijke feit live meebeleven…

3 augustus 2001 LR Ahlen – SpVgg Greuther Fürth

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *