Debutant Hamit Altintop geeft visitekaartje af

By | 2 augustus 2016

Vandaag 13 jaar geleden

Schalke 04 tegen Borussia Dortmund. De Bundesliga begint in 2003 met een onvervalste Revierderby, de 122e om precies te zijn. Mooier had de maker van het competitieprogramma het nauwelijks kunnen bedenken. Als seizoenkaarthouder van S04 ben ik uiteraard van de partij. Vanaf mijn vaste plek op rij stoeltje 53, rij 13, Block 79 maak ik de zinderende competitiestart mee. In de nok van de Arena auf Schalke. 61.014 toeschouwer bevolken die Bude. Restlaus ausverkauft, zoals altijd. Er kan niemand meer bij.

Met Jupp Heynckes als nieuwe trainer zijn de verwachtingen nóg hoger gespannen dan gebruikelijk in Gelsenkirchen. Dat der Jupp niet bij Schalke past heb ik destijds meteen al gezegd. Maar de verantwoordelijke bestuurders van Schalke lijken er patent op te hebben een verkeerde trainer aan te stellen.

De start is nochtans veelbelovend. Met dank aan een debutant. Een 20-jarige Turkse middenvelder, geboren in Gelsenkirchen, afkomstig van Wattenscheid 09, vestigt de aandacht op zich. Na een uur staat er een 2-0 voorsprong op de Würfel boven het speelveld. Dankzij twee verwoestende uithalen van Hamit Altintop. Helaas vergeet Schalke te winnen… Het kan de voorsprong niet vasthouden. In de blessuretijd kapen de Zecken een punt mee. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Gerald Asomoah bovendien nog een rode kaart van scheidsrechter Fröhlich. Zoveel onrecht stemt mij als Schalke-supporter niet vrolijk.

2 augustus 2003 Schalke 04 – Borussia Dortmund

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *