Kippenvelmoment bij aankomst van spelersbus

By | 17 augustus 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Ter gelegenheid van de officiële opening van de vernieuwde hoofdtribune van het Philips stadion weet PSV met AC Milan een wel zeer aansprekende tegenstander te strikken. De winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen tegen de Italiaanse landskampioen. Een leuk affiche, mag ik wel zeggen.

Ik ben die avond in Eindhoven vanzelfsprekend van de partij, sta er letterlijk met de neus bovenop als Ruud Gullit, Marco van Basten en Milan-nieuweling Frank Rijkaard bij het verlaten van de spelersbus een staande ovatie krijgen van het Eindhovense publiek.

Wat bij aankomst gebeurt, maak je in ons land niet zo gauw mee. Sterker nog, het is zelfs de eerste en waarschijnlijk enige keer dat ik getuige ben van hoe Nederlandse supporters spelers van de tegenpartij verwelkomen met een spontaan en welgemeend applaus. On-Nederlands. Zoveel respect. Geweldig om te zien. Een kippenvelmoment. Bijna twee maanden nadat de drie van Milan met Oranje de Europese titel hebben veroverd, toont de aanhang van PSV daarvoor haar erkentelijkheid.

Een fantastisch gebaar.

17 augustus 1988 PSV – AC Milan

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *