Teddy de Beer als aangeschoten wild

By | 24 augustus 2016

Vandaag 25 jaar geleden

Na drie seizoenen in de Tweede Bundesliga keert Schalke 04 in 1991 terug in de Bundesliga. Met ‘zonnenkoning’ Günter Eichberg aan het bewind komt de Schalker Kreisel ouderwets op toeren. Hoewel de flamboyante voorzitter er naar verloop van tijd op z’n königsblau een potje van maakt, staat de erkende luchtfietser wel aan de basis van een nieuw tijdperk.

Het is de periode waarin ik zelf langzaam besmet raak met het Schalke-virus en steeds vaker te vinden ben op de tribunes van het oude Parkstadion.

Na enkele moeilijke jaren – met zelfs bijna een degradatie naar de amateurs – normaliseert S04 zoetjes aan de verhoudingen in het Ruhrgebied. Bij de eerste Revierderby van het seizoen 1991-1992 zet Schalke het ‘grote’ Borussia uit de buurt van Lüdenscheid stevig met beide zwartgele benen op de grond. Op de vijfde speeldag krijgt die club van wie ik de naam moeilijk uit de strot krijg voor meer dan 70.000 toeschouwers in Gelsenkirchen een ongenadig pak slaag. Anderbrügge, Güttler, Luginger, Schlippinho en Sendscheid transformeren Teddy ‘o la la wir haben einen Torwart’ De Beer tot aangeschoten wild. De ballenvanger van dienst bij der Bee-Vau-Bee mag liefst vijf keer de bal uit het net halen.

Er bestaan wedstrijden die een leven lang op het netvlies geprojecteerd blijven staan. Deze kraker behoort tot die categorie.

24 augustus 1991 Schalke 04 – Borussia Dortmund

I was there…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *