Politie regelt bus voor supporters die niet komen

By | 31 augustus 2016

Vandaag 30 jaar geleden

Sinds ik her en der langs de velden trek, stuit ik onderweg op de meest bizarre zaken. Je maakt soms dingen mee die met geen pen te beschrijven zijn. Wat ik 30 jaar geleden op weg naar Veendam op het station van Assen aantref, werkt wel erg op de lachspieren. Het maakt vooral goed duidelijk met hoeveel professionaliteit en daadkracht de politie in Nederland al meer dan vier decennia lang het begeleiden en opvangen van voetbalsupporters ter hand neemt. Al is amateuristisch waarschijnlijk een beter woord.

Aangezien Veendam per trein niet bereikbaar is, moet ik in Assen overstappen op een bus. Het openbaar in noordelijke uithoeken van het land is zoals bekend niet je van het. Ik moet zodoende geruime tijd wachten op m’n aansluiting naar de Veenkoloniën. Nou valt er op een willekeurige zondagochtend in Assen weinig schokkends te beleven. Vandaar dat mijn oog al gauw valt op een gereedstaande bus. Een handjevol agenten houdt er vol toewijding de wacht. Uit nieuwsgierigheid vraag ik aan een van de dienders waar de bus naartoe gaat en het uitgerukte politie-contingent toe dient.

Ik kom niet meer bij van het lachen wanneer ik het antwoord hoor. Ze staan er toch echt om supporters van Go Ahead Eagles van Assen naar Veendam te vervoeren! Ik sta versteld van zóveel onbenulligheid.

Ik probeer de heren uit te leggen dat ik het hele Eagles-legioen ben dat op deze gedenkwaardige zondag per trein op weg is naar de Langeleegte. Wat mij betreft kunnen we meteen vertrekken… De heren horen mijn betoog enigszins schaapachtig aan. Het wil niet helemaal tot ze doordringen dat ze voor de kat z’n viool staan te wachten op supporters die helemaal niet komen…

En naderhand altijd maar klagen over de kosten die de pan uit rijzen…

31 augustus 1986 Veendam – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Een gedachte over “Politie regelt bus voor supporters die niet komen

  1. Ojee

    Hahaha, dat hebben wij eens bij De Graafschap gehad. Daar stond de ME te wachten op een horde van maar liefst 600 bloeddorstige NAC-supporters.
    De Doetinchemse politie had braaf naar Breda gebeld met de vraag “hoeveel komen er?”
    ‘6’, was het antwoord, wat vrijwillig door de pliesies zelf werd omgezet naar ‘600’ en grote paniek in de achterhoek veroorzaakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *