Cooke: tweeslachtig gevoel bij voorbereiding

By | 30 augustus 2016

Met een 3-3 gelijkspel tegen de aloude rivaal Robur et Velocitas sloot AGOVV 1 dinsdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. In Lunteren wacht zaterdag het debuut in de tweede klasse. Dan tellen resultaten uit oefen- en bekerduels niet meer mee en gaat het weer ‘echt’ om de punten.

Gevraagd naar de aanloopfase zegt trainer Jerry Cooke ‘een tweeslachtig gevoel’ te hebben overgehouden. “Kijk je naar de resultaten, dan ging het in de eerste weken goed. Dat geldt ook voor het voetbal dat we speelden. Daarna kregen we die bekerwedstrijden tegen Voorwaarts en BVC ’12. Dat je die verliest, kan gebeuren. De manier waarop, was niet goed. Daar hoeven we niet omheen te draaien. We zijn nog aan het zoeken”, maakt Cooke in het kort de balans op.

“Wij hebben natuurlijk veel nieuwe jongens moeten inpassen. We hebben gezegd: iedereen krijgt een kans, laat het maar zien. We hebben de nadruk gelegd op fit worden, móesten daarom ook veel wisselen. De jongens die hier het afgelopen seizoen al speelden, waren met uitzondering van Lars Hoekman allemaal al fit. Voor enkele nieuwelingen lag dat anders. Omdat een aantal van hen de laatste maanden al niet helemaal fit was, blijven zij tegen kleine pijntjes aanlopen. Zij lopen op hun tenen, hebben nog wat tijd nodig.”

De 10-0 nederlaag van afgelopen zaterdag in Beek-Ubbergen werpt een smet op de oefenreeks. AGOVV onwaardig, oordeelt ook de coach. “BVC heeft gewoon een hele goede ploeg. Ze zijn niet voor niets vier keer op rij gepromoveerd. Zoals voor alles, waren ook hier oorzaken voor aan te wijzen. Dit neemt niet weg dat het een gênante vertoning was. Zoveel is wel duidelijk. Het was middenmoot vierde klasse wat wij daar lieten zien. We gaan donderdag de voorbereiding evalueren. Dan gaan we ook dít aspect bespreken.”

Cooke verheugt zich op de competitiestart en rekent erop dat AGOVV in de tweede klasse geen gek figuur zal slaan. “Qua voetballend vermogen denk ik dat we zeker in de top kunnen meespelen. Er komen in deze klasse echter ook andere dingen bij kijken. Het niet zo zijn als vorig jaar dat we alles voetballend kunnen compenseren. We moeten niks, maar we willen met dit clubje naar een hoger niveau. Ploegen als Voorwaarts of BVC hebben ons laten zien dat er nog wel het een en ander te verbeteren valt.”

Bron: www.agovv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *