Met Robin Hood bij ’s werelds oudste League Club

By | 8 september 2016

Vandaag 4 jaar geleden

Ik ken city’s die veel meer bruisen dan Nottingham. Bovendien het kost de nodige moeite om er vanuit Londen te komen. Een treinreis van een uur en drie kwartier vanaf St. Pancrass in dit specifieke geval.

Ter plaatse heeft Forest als tweevoudig Europacupwinnaar de grotere reputatie, de buren van Notts County bezitten de langere staat van dienst. Langer dan welke andere club ook pikken de in 1862 opgerichte Magpies hun graantje mee in de voetbalbusiness. Bij ‘s werelds oudste profvoetbalclub kom ik niet elke week. Normaal gesproken hou ik niet zo van sentimenteel gedoe, toch maakt het betreden van Meadow Lane best wel enige nostalgische gevoelens los. Je probeert je toch voorstellingen te maken van hoe het geweest moet zijn bij de eerste wedstrijden die in het in  1910 geopende stadion plaatsvonden. In 1949 heeft zelfs AGOVV op deze historische plek mogen voetballen.

Voor aanvang van het duel tegen Shrewsbury Town loop ik buiten het stadion zelfs Robin Hood tegen het lijf. Een replica wel te verstaan. Een County-fan gekleed als de wereldberoemde local hero. Compleet met pijl en boog! Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers.

Ik tref het op deze zonnige zaterdagmiddag. De wedstrijd overtreft alle verwachtingen, is de 22 Pond voor een plekje tussen de meest fanatieke getrouwen op de Kop Stand alleszins waard. Beide ploegen klappen er 90 minuten lang als bezetenen op. Today’s attendance bedraagt weliswaar slechts 6.774, ze maken lawaai voor 40.000! Tot groot enthousiasme van de home crowd sluit de thuisclub het spektakelstukje af met een 3-2 overwinning. Voetbal in de Npower League 1 kan zeer vermakelijk zijn.

Na afloop ga ik uiteraard nog eventjes buurten bij Nottingham Forest. Meadow Lane en de City Ground worden slechts van elkaar gescheiden door de Trent. Ik hoef enkel de brug over, en sta in de achtertuin van wijlen Brian Clough.

8 september 2012 Notts County – Shrewsbury Town

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *