Marktplaats biedt uitkomst voor CL-duel bij PSV

By | 13 september 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Mooi man, Schalke 04 bij de loting voor de Champions League in het seizoen 2005-2006 gekoppeld aan PSV. Als Schalke-supporter wil ik er natuurlijk wel bij zijn wanneer mijn favoriete club in eigen land aan de bak moet.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer bij zo’n heugelijke gebeurtenis eerst maar eens aan kaarten te komen. Geen eenvoudige opgave. Het is een optie het via Schalke te proberen. Gezien het geringe aantal beschikbare kaarten voor de uitspelende club is mijn kans van slagen klein. Bovendien krijg je bij zulke wedstrijden standaard te maken te maken met allerlei restricties met betrekking tot het reizen naar en het verblijven in de speelstad. Behalve mijn grondige afkeer van uitvakken zie ik het begrijpelijkerwijs niet zo zitten om verplicht te worden vanuit Apeldoorn via Gelsenkirchen naar Eindhoven te reizen. En na afloop hetzelfde traject terug. Zulke onzinnige omwegen ga ik niet maken, ik peins er niet over.

Gelukkig bestaat er in Nederland zoiets als Marktplaats. Zodoende vind ik mezelf enkele dagen voor het betreffende Champions League-duel in Eindhoven op een avond terug in – of all places – Hasselt. Iets achter Zwolle, ja. De knaap van wie ik het toegangsbewijs overneem, is seizoenkaarthouder van PSV. Bij competitiewedstrijden reist hij steevast op en neer vanuit Overijssel naar Noord-Brabant. Gezien het late tijdstip waarop de Champions League-hymne klinkt, kan hij niet meer met de trein terug naar huis. Bij de UEFA houdt men nou eenmaal niet zoveel rekening met de ‘ordinaire’ voetbalfan. Met pijn in het hart doet hij daarom zijn wedstrijdkaartje voor PSV – Schalke 04 van de hand. Ik hoef hem er niet eens extra voor te betalen. Voor twee tientjes sla ik mijn slag.

Zo zit ik op een dinsdagavond omgeven door fanatieke PSV-supporters te kijken naar hoe ‘mijn’ Schalke 04 met 1-0 het onderspit delft in het Philips stadion. Ik ben waarschijnlijk de enige Nederlander in het vak die doelpuntenmaker Jantje Vennegoor of Hesselink niet bejubelt.

13 september 2005 PSV – Schalke 04

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *