Onbegrijpelijke aversie tegen 1899 Hoffenheim

By | 12 september 2016

Vandaag 7 jaar geleden

Een club uit een dorpje uit Baden-Württemberg van om en nabij de 3000 inwoners dat zijn thuiswedstrijden afwerkt in een stadion waar de plaatselijke bevolking bijna tien keer in past! Zoiets maak je niet vaak mee. 1899 Hoffenheim flikt het in 2009 maar mooi met de ingebruikname van de Rhein-Neckar-Arena in het nabijgelegen Sinsheim. Het nieuwe home is voor 60 miljoen euro uit de grond gestampt langs de snelweg A6.

De meningen over de TSG lopen nogal uiteen. Fans van zogenaamde Traditionsvereine vinden de club van eigenaar Dietmar Hopp zum kotzen. Gemaakt. Zielloos. Geen échte club. De vooroordelen zijn niet van de lucht. Het zal allemaal best. Ik begrijp nooit zoveel van zulke aversie. Voor wat Hopp met de dorpsclub heeft bereikt, is naar mijn bescheiden mening slechts bewondering op z’n plaats. Sinds 2008 speelt het speeltje van de miljardair toch maar mooi onafgebroken in de Bundesliga. Ik denk dat weinig clubs in de Bondsrepubliek hun zaakjes beter voor elkaar hebben.

Negen maanden na de opening van de Rhein-Neckar-Arena neem ik ter plekke polshoogte in Sinsheim. Met het stadion is weinig mis. De aan- en afvoerwegen zijn nagenoeg perfect, zo dicht langs de Autobahn. Zoals overal in Duitsland hoeven de toeschouwers niet te verhongeren of verdorsten. Tsja, en dat het dak er op de middag van mijn aanwezigheid niet afgaat, kan natuurlijk ook gewoon te maken hebben gehad met een weinig aansprekende tegenstander als VfL Bochum, een van de meest kleurloze clubs aus dem Revier.

12 september 2009 TSG Hoffenheim – VfL Bochum

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *