Beauty Darren Maatsen zet kroon op Eagles-zege

By | 11 september 2016

Go Ahead Eagles heeft in de vijfde aanloop z’n eerste competitiezege behaald. Door met 2-0 te winnen van Roda JC klimmen de Deventenaren naar een veilige dertiende plaats op de eredivisieranglijst.

Erg verheffend was het niet wat Go Ahead Eagles en Roda JC de meer dan 9.000 toeschouwers in de Adelaarshorst voorschotelden. De equipe van trainer Hans de Koning deed evenwel wat ze moest doen: winnen. Het zat voor de verandering zowaar eens mee.

Over de strafschop die scheidsrechter Ed Janssen toekende na vermeend hands van Church mocht Go Ahead Eagles niet mopperen. Kevin Brands benutte het buitenkansje vanaf elf meter. Na ruim een uur onthield de arbiter de roodgelen een tweede penalty. Janssen liet een duidelijke overtreding van Rutjes op aanjager Randy Wolters onbestraft.

Vandaar dat het naar een overwinning hunkerde thuispubliek nog bijna een half uur moest billenknijpen. Het was het wachten meer dan waard, aangezien de thuisploeg het mooiste voor het laatst bewaarde. De 2-0 van Darren Maatsen was er eentje om in te lijsten. De aanname na een uittrap van keeper Theo Zwarthoed was magistraal, aan de afwerking mankeerde evenmin iets. Vanaf een meter of twintig kogelde de invaller voor Leon de Kogel achter Roda-doelman Van Leer in de bovenhoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *