Dundalk geen partij voor titelverdediger Ajax

By | 16 september 2016

Vandaag 29 jaar geleden

Eerste ronde Europa Cup voor bekerwinnaars seizoen 1987-1988. Met Johan Cruijff als trainer op de bank bij Ajax. Ajax is titelverdediger. Na magere jaren voor het Nederlandse clubvoetbal doen ‘we’ Europees gezien eindelijk weer een beetje van ons spreken. Hoewel Marco van Basten is vertrokken naar AC Milan, blijft er een aardig elftal over. Menzo, Blind, Spelbos, Rijkaard, Boeve, Wouters, Bosman, Mühren, Van ’t Schip, Meijer en Roy. Winter en Stapleton vallen in. Dat is toch van een iets ander kaliber dan Veltman, Viergever of Dijks.

Een tegenstander uit Ierland rolt het Ajax uit die tijd eenvoudig met 4-0 op, ook al duurt het tot de 65e minuut voordat Dundalk de eerste tegentreffer toestaat.

Slechts 15.000 toeschouwers vinden het die avond de moeite waard om samen met mij naar De Meer te komen.

16 september 1987 Ajax – Dundalk FC

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *