Tussen Berg en Bos: Donorregistratie

By | 20 september 2016

Nu de koning – nee, niet Hans, maar die andere – de Troonrede heeft voorgelezen, weet iedereen in Nederland weer waar hij aan toe is voor de komende twaalf maanden. Ja, ja, het gaat de goede kant op. Alleen jammer dat steeds minder Nederlanders het merken in hun portemonnee. Maar ja, er staan natuurlijk verkiezingen voor de deur. Het grote misleiden is inmiddels al in volle hevigheid losgebarsten. Hele volksstammen dreigen er op 15 maart 2017 opnieuw met open ogen in te trappen. Meevaller is dat elke blinde op grond van de plannen voor de nieuwe wet op orgaandonatie in de toekomst een paar nieuwe donorogen tegemoet kan zien. Misschien bieden die een wat helderder kijk op hoe onze heelmeesters in Den Haag iedereen maar voor de gek blijven houden.

Feitelijk wordt met die nieuwe wet het aloude lijfeigenschap in ere hersteld. Het zoveelste bewijs van hoe het regime Rutte Nederland terugvoert naar de Middeleeuwen. Alsof de Haagse politici nog niet genoeg levens van Nederlandse staatsburgers hebben verwoest, worden binnenkort dankzij het wetsvoorstel van een oud nieuwslezeres zelfs complete lichamen opgeëist. Wie zich niet registreert, is na zijn dood niet alleen zijn leven kwijt, maar al zijn organen! Niks vrije keuze. Gewoon inleveren, die handel! Wat zou er van dit mooie land terechtkomen zonder de wereldverbeteraars van D’66?  Onderhand is niets meer veilig en heilig.

Ik loop al sinds 1998 met zo’n verklaring in mijn portemonnee. Verliest die na goedkeuring van dat wetsvoorstel aan nou ineens aan geldigheid? Nee, reken maar dat deze wet een heleboel gedoe gaat opleveren. Koren op de molen van veel denkers, zou ik denken. Onze nieuwe Moeder des Vaderlands, Sylvana Simons, zette het slavernijdebat al op de politieke agenda. Met de op handen zijnde herinvoering van de slavernij kan ze haar standpunten nóg vuriger gaan verdedigen. Al het oeverloze geouwebep dat zoiets oplevert, pfff. Je moet er toch niet aan denken.

Zelfs al is ze dan officieel nog niet eens in functie, we kunnen er vergif op innemen dat het boegbeeld van geketend medeland van zich zal laten horen wanneer iemand die zij zegt te vertegenwoordigen eerdaags bij een harttransplantatie zonder inspraak het hart van zo’n harteloze blanke ingeplant krijgt. Denk er goed aan, dat gaat zo maar niet. Over zulke ingrijpende ingrepen valt heel wat te zwartepieten.  Het illustere duo Kuzu en Öztürk zal zich evenmin onbetuigd laten, zo moet iedereen vrezen. De Peppie en Kokkie van de vaderlandse politiek gaan ongetwijfeld eisen dat hun aanhangers alleen gespoelde hersenen gedoneerd krijgen. Instructies uit Ankara behoren natuurlijk wel strikt nageleefd te worden.

Jongens (en meisjes) nog aan toe. Waar beginnen we in vredesnaam aan? Is het al die polonaise aan het lijf wel waard? Nederlanders hebben al steeds minder te kiezen. Was het in het pre-Rutte tijdperk zo dat iemand slechts twee handen kwijtraakte wanneer hij de Haagse boevenbende één vinger gaf. Binnenkort gaat het al zover dat ze ons lijf en ledenen onder de kont vandaan mogen jatten.

© RK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *