Memorabele 0-4 voor ’04’ op vijandelijk grondgebied

By | 23 september 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Er bestaan overwinningen én overwinningen… Ik bedoel daarmee te zeggen dat de ene gewonnen wedstrijd nét ietsjes lekkerder voelt dan zo’n ‘gewone’, alledaagse zege die je morgen al weer vergeten bent. Elke overwinning die ik van Schalke 04 heb meegemaakt – toch een aanzienlijk aantal – tegen de Ballspielverein 09 uit dat dorp in de buurt van Lüdenscheid behoort tot die laatste categorie.

Die van 16 jaar geleden op vijandelijk grondgebied is misschien wel de mooiste van allemaal. Wanneer ik terugdenk aan 04’s memorabele  0-4 zege op 23 september 2000, zou ik bij wijze van spreken zo maar weer spontaan opnieuw in juichen kunnen uitbarsten. Wás für ein wunderschöner Tag! Wát een feest!

Samen met de Kleef beleef ik een topmiddag in één van de Schalke-vakken op de Nordtribüne. Een duizendje of tien staan en zitten er wel, zo schat ik. Zonder uitzondering gaat iedereen volledig uit z’n plaat. Die door velen zo opgehemelde gele muur stil te krijgen, is toch wel het summum. Die middag gebeurt het. Niet zo zuinig ook. Zelden zullen onze meeste geliefde vijanden in eigen stadion zo te kijk zijn gezet. Na de doelpunten van Jörg Böhme, Emile Mpenza, Heinrich (eigen goal, ook dat nog) en Ebbe Sand gaat het dak eraf. En hoe! En dan te bedenken dat de beklagenswaardige stumpers niet eens een dak op hun stadion hebben zitten…

Na afloop staan we op de A2 ergens in de buurt van Gladbeck wel twee uur in de file vanwege een ongeval. Op zó’n dag maakt zoiets helemaal niets uit. Na zo’n Jahrgundert Sieg blijf je desnoods het hele weekend met een grote smile op je gezicht in die file staan. Es macht allemaal kein Flaus aus!

23 september 2000 Borussia Dortmund – Schalke 04

I was there…

 

Een gedachte over “Memorabele 0-4 voor ’04’ op vijandelijk grondgebied

  1. sudtribune

    gelukkig gaat het vandaag de dag nog steeds uitstekend met SCHEISSE 04 gezien de ranglijst
    der b.v.b op weg naar de derde ster
    scheisse 04 heeft alleen maar een bruine ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *