Zonder Autobahnvignet de Zwitserse grens over

By | 22 september 2016

Vandaag 15 jaar geleden

Het is altijd een leuke uitdaging om op één dag of in één weekend meerdere wedstrijden te combineren. Zo gebeurt het vandaag vijftien jaar geleden ook. Op zaterdagochtend in alle vroegte pik ik de Kleef thuis op. Auf geht’s! We hebben een hele reis voor de boeg. De afstand van onze eerste etappe bedraagt al meer dan 600 kilometer. ’s Middags staat in het Schwarzwald eerst SC Freiburg tegen Schalke 04 (einduitslag 2-0) op het programma. Aansluitend rijden we 70 kilometer verder om in de avond de FC Basel tegen FC Sion te bekijken.

Omdat ik het geldverspilling vind om voor die paar uurtjes op Zwitserse bodem een duur Autobahnvignet aan te schaffen, glippen we ‘via de achterdeur’ naar binnen… Ons Nederlanders bent zuunig, hè… Vandaar dat ik kort voor de Duitserse-Zwitserse grens de snelweg verlaat en ons via het dorpje Weil am Rhein toegang verschaf tot Zwitserland. In de dorpsstraat daar bevindt zich wel een soortement van grenspost, maar die is op de vroege avond onbemand. Ik neem een gok, want wanneer de Zwitserse politie me staande houdt, kan ik waarschijnlijk een boete tegemoet zien. Gelukkig pakt het goed uit. De Polizei merkt me niet op. Ik kan zo binnendoor linea recta naar het St. Jakob Park rijden. Enige probleem is om in de buurt van het stadion een parkeerplaats te vinden. Maar zelfs dat lukt.

Nou zie ik niet zo vaak voetballen in de Zwitserse eredivisie. Een thuiswedstrijd van FC Basel blijkt zeer de moeite waard. Mooi stadion. Prima ambiance. We zitten bijna met de neus bovenop het veld. Het is in meerdere opzichten bijzonder smaakvol. Vooral de Käseküchli, kaaskoeken volgens aloud lokaal recept, gaan erin als koek.

22 september 2009 FC Basel – FC Sion

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *