Hovocubo bederft thuispremière WSV/Shoepimp

By | 24 september 2016

Vanuit organisatorisch oogpunt mag Apeldoorns eerste kennismaking met eredivisiezaalvoetbal gerust een voltreffer worden genoemd. Sporthal Mheenpark stroomde vrijdagavond nagenoeg vol voor het thuisdebuut van WSV/Shoepimp. Slechts de 4-6 nederlaag tegen titelkandidaat Hovocubo voorkwam een perfecte afloop van een verder geslaagde première .

WSV’s 1-0 voorsprong (goal Cihan Özcan) bij rust was al een prestatie van formaat. Het geslepen Hovocubo raakte geen moment in paniek. De koelbloedigheid en rust waarmee Noord-Hollanders te werk gingen, maakte duidelijk waarom veel kenners hen beschouwen als favoriet voor de landstitel. In een vloek en een zucht boog de formatie uit Hoorn in het tweede bedrijf de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Hovocubo sloeg telkens op de juiste momenten toe en veroordeelde WSV/Shoepimp tot achtervolgen. Tot twee keer toe maakte de thuisclub een achterstand ongedaan. De voor Oranje geselecteerde Rachid Boughalab (2-2) en andermaal Özcan (3-3) hielden de hoop aan Apeldoornse kant levend. Bij de tussenstand van 3-3 ging ook het fanatieke WSV-publiek er eens goed achterstaan.

De tegenstander raakte hier nauwelijks van onder de indruk, bleef onverstoorbaar z’n eigen spel spelen en sloeg opnieuw tweemaal toe na onachtzaamheidjes aan WSV-kant: 3-5. Met nog 36 seconden op de klok liet Özcan vanaf 6 meter het publiek nog eenmaal opveren. De resterende tijd bleek tekort om in een ultieme alles-of-niets poging de 5-5 uit het vuur te slepen. In de slotseconden moest vliegende kiep Dick Hulshorst voor een laatste keer buigen. Eindstand: 4-6.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *