AGOVV blijft wachten op eerste punt

By | 24 september 2016

Het begint langzaam een eentonig verhaal te worden. Ook in de vierde competitiewedstrijd als tweedeklasser bleef AGOVV met lege handen. Voor de vierde keer ging de promovendus met één goal verschil onderuit. Zaterdagmiddag hield Lelystad ’67 de Apeldoorners van succes af. Een vroeg doelpunt van de bezoekers volstond zaterdagmiddag voor de zege op Berg en Bos.

Zestien minuten stonden er op het scorebord toen Andy van Beveren de enige treffer van de middag achter invaller-keeper Kevin Bloemendal kopte. AGOVV bleek niet bij machte om in de resterende 75 minuten iets terug te doen. Het gaf achterin weinig weg. Aanvallend stelde de onmachtige thuisploeg er niets tegenover.

Hij wilde het achteraf niet als excuus gebruiken, maar het was voor Jerry Cooke een hele toer om elf fitte spelers aan de aftrap te krijgen. Van de spelers die voor aanvang van het seizoen poseerden voor de officiële foto van de Blauwen-selectie was een compleet elftal niet inzetbaar. Tot overmaat van ramp zag de geplaagde coach ook nog eens buitenspeler Miquel Suarez Escalante en centrale verdediger voortijdig geblesseerd uitvallen. En dan is het mooi op papier een brede selectie te bezitten, alle absentiegevallen maken de keuzemogelijkheden voor Cooke steeds beperkter.

Omdat de 0-2 voor de Lelystedelingen uitbleef, mocht AGOVV tot aan het laatste fluitsignaal blijven hopen op het eerste punt. Ook in de slotfase beschikten de Berg en Bos-bewoners niet over het geluk dat de bal toevallig een keertje goed viel. De hatelijke nul bleef staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *