Orlando Smeekes maakt zich onsterfelijk

By | 30 september 2016

Vandaag 9 jaar geleden

Qua grimmigheid bestaat op de Nederlandse velden weinig dat de IJsselderby overtreft. Bij de editie van Go Ahead Eagles – FC Zwolle in het seizoen 2007-2008 is de stemming als vanouds behoorlijk opgefokt. Het ‘Wie niet springt, die is voor Zwolle’ galmt heerlijk door De Adelaarshorst. De malloten uit Olle krijgen het gebruikelijke warme onthaal. Als extraatje mogen de gasten ditmaal golfballetjes terugkoppen!

Niet alleen Jannie maakt ze helemaal gek, de absolute hoofdrol wordt op deze gedenkwaardige middag opgeëist door Orlando Smeekes. Met twee goals maakt de ongrijpbare buitenspeler zich onsterfelijk in Deventer en omstreken. Met de spontane manier waarop de man van de wedstrijd na afloop na de 3-1 overwinning van de Eagles de supporters bedankt, verschaft hij zich voor eeuwig toegang tot ieder roodgeel hart. Het welgemeende bedankje aan de Zwolse aanhang levert nooit eerder geziene taferelen op. Zelfs een erkend derby-icoon als de driemaal gepasseerde Diederik Boer is er nooit in geslaagd om zóveel euforie los te maken! Al kan het best zijn dat euforie in dit geval niet helemaal het juiste woord is…

Het heldere licht dat destijds gezorgd heeft dat het vak van de uitsupporters naar de hoek van de IJsseltribune wordt verplaatst, verdient met terugwerkende kracht nog een lintje. Dit briljante idee levert politie en stewards mooi handenvol extra werk op. Anders waren al die ordehandhavers misschien wel wegbezuinigd, zoals zovelen in Nederland.  Nu blijven ze lekker bezig.

30 september 2007 Go Ahead Eagles – FC Zwolle

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *