Boze fans leggen schuld ontslag trainer bij spelers

By | 5 oktober 2016

Vandaag 20 jaar geleden

Schalke 04 is en blijft een wonderbaarlijke club. Natuurlijk breekt bij andere clubs op z’n tijd ook weleens de pleuris uit, nergens gebeurt dat zo mooi en heftig als in Gelsenkirchen. De meest maffe dingen maak je mee. Auf Schalke is alles anders. Onvoorspelbaarder vooral…

Neem een wedstrijd als Schalke 04 tegen Karlsruher SC. Niet het meest aantrekkelijke affiche dat je je kunt bedenken. Toch blijft deze wedstrijd uit 1996 me altijd bij. Niet eens zozeer vanwege het wedstrijdverloop, maar vanwege de reacties van een groot deel van de Schalke-supporters op het ontslag van de populaire trainer Jörg Berger.

Nou sneuvelt mening trainer voortijdig bij Schalke, dus Bergers Beurlaubung is op zich niet zo bijzonder. De boze aanhangers leggen de schuld van dat de beminnelijke en immer correcte oefenmeester de laan wordt uitgestuurd voor de verandering volledig bij de spelers. Nou, dat hebben de heren vedetten geweten. Ze krijgen ongenadig de wind van voren. Zelden vertoond tijdens een thuiswedstrijd in het Parkstadion. De ontlading van zóveel pure emotie verwacht je eerder in Zuid-Amerika of ergens rond de Middellandse Zee. De 1-0 nederlaag sneeuwt volledig onder bij alle protesten.

Een week later in Bremen moet tussenpaus Hubert Neu plaatsmaken voor Bergers opvolger: Huub Stevens!

5 oktober 1996 Schalke 04 – Karlsruher SC

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *