Reiziger als linksback slechte keuze van Van Gaal

By | 11 oktober 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Met mijn toenmalige vriendin Niurka, die over is uit Cuba, woon ik de Louis van Gaal-show tegen Portugal bij. Zij vindt het Kuipbezoek fantastisch, een happening van dergelijke omvang heeft ze thuis in Havana nog nooit meegemaakt. Ik vermaak me minder. Dat heeft alles te maken met de uitslag. Nadat er eerder thuis al niet van Ierland kon worden gewonnen brengt de 0-2 nederlaag kwalificatie voor het WK in Zuid-Korea en Japan opnieuw wat verder uit zicht.

Nou ligt het nooit aan Louis van Gaal wanneer het misgaat. Maar Michael Reiziger is natuurlijk niet op eigen initiatief op de linksbackpositie gaan staan. Niet zo’n bijster slimme zet van de bondscoach. Reiziger houdt de Portugese vedette Luis Figo weliswaar redelijk in toom, maar verzorgt wel ‘de assist’ waaruit Pauleta op slag van rust de tweede goal voor de Zuid-Europeanen scoort. Halverwege is de niet geheel onbelangrijke WK-kwalificatiewedstrijd daarmee al beslist. Een voorsprong vasthouden, is de ervaren betonbouwers uit Lissabon en Porto wel toevertrouwd.

De 0-1, al na tien minuten, kan eveneens als curiosum worden betiteld. Vanaf de tribune klinkt een fluitje. Alle Oranjeverdedigers denken dat signaal afkomstig is van de scheidsrechter en trappen op de rem. De geslepen Sergio Conceicao laat zich niet van de wijs brengen, gaat door en passeert Van der Sar.

11 oktober 2000 Nederland – Portugal

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *