Voortijdig de aftocht blazen van de Krommedijk

By | 12 oktober 2016

Vandaag 30 jaar geleden

Met een groepje Apeldoornse Eagles-fans breng ik op 12 oktober 1986 een bezoek aan de bekerwedstrijd DS ’79 tegen Go Ahead Eagles. Met twee auto’s rijden we naar Dordrecht. Het wordt een middagje om niet gauw te vergeten. We halen het einde van de wedstrijd niet, moeten vroegtijdig de aftocht blazen.

Bij een 3-0 stand voor de Dordtenaren geven enkele suppoosten ons dringend te verstaan dat het verstandiger is om de Krommedijk voortijdig te verlaten. De heren kunnen niet langer voor onze veiligheid instaan. Hiervoor verantwoordelijk zijn supporters van een topclub uit een nabijgelegen stad. Van die jongens van geen woorden maar daden. Waar ze allemaal vandaan komen, weet ik niet. Naarmate de wedstrijd vordert, worden het er wel steeds meer. Gezellig bijkletsen lijkt niet hun bedoeling. Ze staan duidelijk met andere intenties aan de hekken naast ons vak te rammelen.

Aangezien de wedstrijd voor Go Ahead Eagles toch al nagenoeg verloren is, volgen we het advies op en houden we het een kwartier voor tijd al gezien. Het stadionpersoneel laat ons vertrekken en sluit aansluitend de poorten. Dit geeft ons voldoende tijd om veilig bij de auto’s te komen en de Drechtsteden zonder kleerscheuren verlaten.

Door dit onvervalste staaltje Dordtse gastvrijheid missen we wel twee goals! Door twee doelpunten van René Smit komt Go Ahead Eagles in de laatste tien minuten zowaar terug tot 3-2. We vernemen dit op de weg naar huis op de radio. Het verandert niets aan de uitschakeling. DS ’79 bekert verder, voor Go Ahead Eagles betekent de eerste ronde het eindpunt van het bekerseizoen 1986-1987.

12 oktober 1986 DS ’79 – Go Ahead Eagles

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *