Go Ahead Eagles moet zich kapot schamen

By | 25 oktober 2016

Schaam je kapot! Schaam je kapot!’ De reacties van de ontevreden supporters van Go Ahead Eagles lieten niets aan duidelijkheid te wensen over! De Deventer Eredivisionist werd dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB beker uitgeschakeld door de nummer twaalf van de Zaterdag-Hoofdklasse A. In de Adelaarshorst zette CVV de Jodan Boys een ontluisterend Go Ahead Eagles met 1-2 te kijk.

Hans de Koning zegt het in elke persconferentie opnieuw. De spelers van Go Ahead Eagles moeten zich helemaal leegknokken om in de Eredivisie tot goede resultaten te komen. Voor een bekerwedstrijd tegen een amateurclub uit Gouda was die instelling dinsdagavond kennelijk iets teveel gevraagd van de elf spelers die de Eagles-trainer aan de Vetkampstraat de wei instuurde. De profs verkeken zich lelijk op de goed georganiseerd staande amateurs. De Goudse kaas bleek alles behalve gatenkaas.

Na een half uur in de eerste helft bracht Sam Hendriks Go Ahead Eagles op aangeven Henrik Ojamaa nog wel op voorsprong. Met die ene treffer bleek het kruit aan Deventer kant verschoten. Kort na rust schoot Levi Marengo de Jodan Boys uit een vrije trap op gelijke hoogte. Zes minuten voor het einde kopte Roald Heerkens de bal uit een corner achter Erik Cummins en maakte daarmee de sensatie compleet. Terwijl de Eagles-aanhang haar gevallen helden na het laatste fluitsignaal volkomen terecht uitjoelde, vierden Goudse bekerhelden hun feestje met hun ruim 1000 meegekomen supporters.

Go Ahead Eagles kan deze schande feitelijk maar op één manier uitwissen. Zondag in Zwolle de IJsselderby winnen! Dat is de enig denkbare manier om dit bekerdebacle in Deventer en omstreken zo snel mogelijk naar de vergetelheid te helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *