Brusselse voetbalderby naast de landingsbaan

By | 26 oktober 2016

Vandaag 2 jaar geleden

Panenka Magazine, het magazine voor voetbalromantiek, fancultuur & stadionbeleving, komt in zijn volgende uitgave met een door de lezers samengestelde Derby Top-50. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat KV Woluwe Zaventem tegen White Bruxelles ook een plekje op die lijst krijgt.

Wie aan Brussel en voetballen denkt, denkt bijna automatisch aan Anderlecht. Union SG en RWDM (of FC Brussels) genoten in het verleden eveneens een zekere faam. KV Woluwe Zaventem en White Star zullen zelfs bij verstokte voetbalfans niet al te zeer tot de verbeelding spreken. Beide Brusselse club(je)s hebben het in het seizoen 2014-2015 anders wel mooi tot de Proximus League geschopt.

Het is dan weliswaar niet de meest aansprekende derby die bestaat, ik behoor wel mooi tot de weinigen die de Brusselse burenruzie op 26 oktober 2014 in het Gemeentelijk Sportstadion van Zaventem live aanschouwen! En dat kunnen er niet veel zeggen. Simpelweg omdat er bijna niemand op de wedstrijd afkomt. De voetbalsport leeft niet echt in Zaventem.

De wedstrijd is er eentje om gauw te vergeten. Het enige opvallende is feitelijk de ligging van het voetbalveld van Zaventems plaatselijke voetbaltrots. Samen met de gemeentelijke sporthal en de tenniscourts T.C. Tenza ligt dat bijna tegen de nationale luchthaven van België aan. Ik denk dat Europa geen enkel voetbalstadion – al is stadion misschien een iets te vorstelijke benaming – kent dat per vliegtuig beter bereikbaar is!

26 oktober 2014 KV Woluwe Zaventem – White Star Bruxelles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *