Zomerse omstandigheden in Stadion Oberwerth

By | 2 november 2016

Vandaag 8 jaar geleden

Sinds de Millenniumwisseling is er geen enkele club in de Duitse Bundesliga geweest waar ik nog nooit een wedstrijd in levende lijve heb bijgewoond. En ook in de Tweede Bundesliga heb ik, al zeg ik het zelf, behoorlijk huisgehouden… Wacker Burghausen en Jahn Regensburg zijn de enige twee clubs die de afgelopen tien jaar bij onze oosterburen aan hun Jupiler League hebben meegedaan, die ik niét heb mogen afvinken.

Zelfs tot een wedstrijdbezoek aan TuS Koblenz, van 2006 Tot 2010 vier seizoenen Zweitligist, laat ik me verleiden. Vanwege het voetbal blijft de wedstrijd tegen MSV Duisburg waarvoor ik acht jaar geleden samen met Tom de Rijn voor afzak niet in mijn herinnering voortleven. Warm krijgt niemand het vanwege het 1-1 gelijke spel. Wél vanwege het… stralende weer! Nooit heb ik zó laat in het jaar met zúlk prachtig weer langs de lijn gestaan als op die bewuste zondag. Het kwik stijgt tot om en nabij de twintig graden. De aangename najaarszon maakt er een bijna zomerse voetbalmiddag van. In november! In Stadion Oberwerth staan veel van de 8629 toeschouwers zelfs in hun T-shirt op de tribune. Zónder een longontsteking op te lopen…

2 november 2008 TuS Koblenz – MSV Duisburg

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *