Met harde kern SV Orderbos naar Ugur Yildirim

By | 3 november 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Jan Hartgers wil zijn voormalige clubgenoot Ugur Yildirim graag eens in het shirt van Heerenveen aan het werk zien. Zodoende laat ik me overhalen om op een gure donderdagavond met de ‘harde kern’ van Brink en Orden/SV Orderbos naar Friesland af te reizen. Onvergetelijk…Ik ben in elk geval in goed gezelschap. Behalve Jan en Roy gaat er in de persoon van Willy D. een derde clublegende mee.

Het begint al meteen lekker als we vanwege wegwerkzaamheden bij Zwolle meer dan een half uur in de file staan. Het vinden van een geschikte parkeerplaats valt bij aankomst in Heerenveen gelukkig mee. Zo telt de avond in elk geval nog één meevaller. Wedstrijdkaarten moeten worden opgehaald bij de administratie in het Abe Lenstra stadion. Dat levert een heel gedoe op. Jan heeft via zijn connecties vrijkaarten op de kop getikt. Kleine bijkomstigheid is dat het vrijkaarten van 30 euro per stuk betreft…

Maar ach, we mogen al blij zijn überhaupt in het bezit te komen van een ticket. Samen met bijna 20.000 verwachtingsvolle toeschouwers maken we ons op voor een spectaculaire Europacupavond. Helaas valt de wedstrijd een beetje tegen. Ugur staat in elk geval wel aan de aftrap, al moet hij na 73 minuten plaatsmaken voor Arnold Bruggink. Jan krijgt dus in elk geval waarvoor hij gekomen is. Met Paul Bosvelt en Klaas-Jan Huntelaar doen zelfs meer oude bekenden mee aan Heerenveen-kant.

Bij de voormalige Russische legerploeg loopt wel voor een paar stuivers in het veld. Keeper Akinfeev, Ignazevitsch, Berezutski, Zhirkov en de excentrieke Braziliaan Vagner Love zijn niet de eersten de besten. Op zich is het 0-0 gelijkspel daarom een prima resultaat voor de Friezen. Maar om nou te zeggen dat het het geld van onze prijzige vrijkaarten waard is geweest, nou, nee. Om eerlijk te zijn ben ik met Jan weleens naar spectaculairdere voetbalwedstrijden geweest.

3 november 2005 SC Heerenveen – CSKA Moskou

I was there…

 

Een gedachte over “Met harde kern SV Orderbos naar Ugur Yildirim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *