Tiental csv Apeldoorn trekt zege over de streep

By | 5 november 2016

Na een discutabele rode kaart voor verdediger Jordy van Dalen moest csv Apeldoorn zaterdagmiddag meer dan twintig minuten met tien man stand zien te houden in de thuiswedstrijd tegen Eemdijk. Met vereende krachten trokken de manschappen van trainer Peter Boeve de 2-1 voorsprong over de streep. Csv’s derde opeenvolgende competitiezege mocht met recht onder de noemer zwaarbevochten gerangschikt worden.

Sander Krijns joeg de Apeldoornse Hoofdklasser een tiental minuten voor rust naar een verdiende voorsprong. Na een interceptie rond de middenlijn maakte Krijns het vervolgens op z’n Özils af: 1-0. In het begin van het tweede bedrijf stond de paal Krijns’ tweede doelpunt en een mogelijk voortijdige beslissing in de weg. Enkele minuten nadien scoorden de bezoekers tegen. Nadat scheidsrechter Schaper eerst al een treffer van de Bunschotenaren wegens buitenspel annuleerde, bracht Selimi de score in evenwicht.

Eemdijk drukte csv in die fase terug op eigen helft, raakte zelfs het aluminium. Toch namen de Apeldoorners opnieuw de leiding. Na ruim een uur krulde Rob Diderik uit een vrije trap de 2-1  achter keeper Ruizendaal. De thuisploeg kon deze voorsprong niet verder uitbouwen. Het tweede gedeelte van de tweede helft stond na het wegsturen van Van Dalen vooral in het teken van tegenhouden. De csv-verdediger kwam te laat bij de bal en raakte zijn tegenstander. De straf was wel erg zwaar. Van opzet leek geen sprake. Met het nodige fortuin bleef het Apeldoornse tiental in de resterende tijd overeind.