Parkeerwachter in de war van Nederlands kenteken

By | 23 november 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Als Nederlander gun ik Nederlandse clubs vanzelfsprekend alle successen van de wereld in Europees verband. Hoe vaker ze winnen, hoe mooier. Met één uitzondering: wanneer de Nederlandse vertegenwoordiger ‘mijn’ Schalke 04 als tegenstander treft.

Ik heb het al een aantal keren meegemaakt. Met Roda JC, Feyenoord en FC Twente als opponent. En in het seizoen 2005-2006 PSV. In de groepsfase van de Champions League.

Problemen leveren zulke wedstrijden doorgaans niet op, al moet je in de Kuip niet té opzichtig juichen wanneer Schalke scoort… Om bij een CL-duel tussen Schalke en PSV het parkeerterrein op te rijden met een auto met een Nederlands kenteken, kan bij menig Duits parkeerwachter eveneens tot misverstanden en onbegrip leiden.

Het Duits-Nederlandse onderonsje is de 106e wedstrijd die ik sinds de opening van de Arena auf Schalke in 2001 bezoek. Ik wil daarom bij aankomst in Gelsenkirchen doen wat ik altijd doe: parkeren op parkeerveld B. Nooit eerder wordt mij daarbij een strobreed in de weg gelegd. Op deze avond wel. Ik mag niet doorrijden van zo’n minkukel die de aan- en afvoer van de toeschouwers in goede banen moet leiden.

Omdat ik Nederlander ben, verordent het heerschap mij mijn auto op het parkeergedeelte neer te zetten dat op deze avond gereserveerd is voor de aanhang uit Eindhoven en omstreken. Hoe dom kunnen mensen zijn? Die knapen worden duidelijk niet geselecteerd op het gebruik van werkende hersencellen. Zelfs als ik hem mijn seizoenkaart en mijn blauwwitte sjaal laat zien, wil het niet tot de mafketel doordringen dat ik supporter van Schalke ben. Pas als een met iets meer verstand gezegende collega zich ermee bemoeit, mag ik verder rijden en parkeren waar ik elke thuiswedstrijd parkeer.

De wedstrijd verloopt heel wat minder problematisch. Door drie doelpunten van Levan Kobiashvili (twee penalty’s!) wint S04 betrekkelijk eenvoudig met 3-0. Bij het verlaten van de parkeerplaats heb ik vrije doortocht. Er staan gelukkig geen verminderd toerekeningsvatbare figuren met gekleurde jassen meer in de weg.

23 november 2005 Schalke 04 – PSV

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *