Tussen Berg en Bos: Loksollicitatie

By | 28 november 2016

Nou, nou, dat DENK zet weldenkend Nederland wel aan het denken zeg. Zou ik als zogenaamd ‘boze blanke man’ nou ook bij meneer Tunahan Kuzu mogen aankloppen? Met dat voorstel van die loksollicitaties, dat de belangenbehartigers voor zorgvuldig geselecteerde groepen onderdrukte en verongelijkte medelanders in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen, slaan Kuzu c.s. de spijker volledig op de kop. Briljant idee. Daar heb ik in dit fantastische land ook last van. Als 50+’er kom ik Nederland ook nergens meer aan de bak. Al die positieve discriminatie pakt voor mij wel erg negatief uit. Maar ik denk niet dat DENK met mij meedenkt of voor mij in de bres springt. Ik denk niet dat ik tot Kuzu’s doelgroep behoor.

Leeftijdsdiscriminatie staat immers niet op de agenda bij DENK. Leeftijdsdiscriminatie is niet datgene wat DENK onder discriminatie verstaat. DENK pleit voor exclusiviteit. DENK wil het alleenrecht. Volgens de denkers van DENK is discriminatie enkel terug te voeren op afkomst, huidskleur of religie. DENK hanteert het principe eigen volk eerst. Tsja, dat dacht ik al. De pot verwijt de ketel, hè. Ofwel alle Nederlanders van 40 jaar en ouder die lukraak op straat worden geschopt, kunnen de pot op van meneer Kuzu, die oprechte man die er prat op gaat heel Nederland te verbinden.

Mag ik het vrij schizofreen noemen dat uitgerekend die twee Pipo’s met zo’n voorstel komen? Beide heren horen nota bene niet eens in de Tweede Kamer te zitten. En nee, dat heeft helemaal niets met hun afkomst te maken. Als ik het wel heb, zijn kiezers zo dom geweest hun stem uit te brengen op de Partij van de Armoede. Niet op Kuzu. Niet op Öztürk. Kiezers stemmen op de Partij van de Armoede of de Partij Voor Vreemdelinghaat. En wat krijgen ze er voor terug? Peppie & Kokkie, maar ook de scheepsjongens van Bontekoe. Ze scheiden zich maar af, gaan hun eigen weg en laten de kiezer in de kou staan.

Want behalve ’s lands meest geruchtmakende opruiers praat ook het duo Bontes-Van Klaveren ongevraagd een woordje mee. Hetzelfde geldt voor een handjevol individuele splinters. Je reinste kiezersbedrog. Hoog tijd voor het aanpassen van de regels. Hoog tijd voor een kiesdrempel. En dan vanaf april nog wachtgeld opstrijken ook. Geen wonder dat het ontevreden volk steeds meer het idee krijgt dat het besodemieterd wordt door die Haagse kliek. Het borrelende gevoel in onderbuiken komt nooit vanzelf.

Ik ben ongetwijfeld niet de enige die er een vieze bijsmaak van overhoudt. Als ‘boze blanke’ denk ik uiteraard verkeerd en zie ik het door mijn oogkleppen niet helemaal goed. Toch ga ik bijna denken dat discriminatie een voorrecht is dat enkel voor Kuzu en zijn mededenkers geldt. Al het onrecht dat zij moeten verdragen, is meelijwekkend. Werkelijk te zielig voor woorden. Hoe ze hun vermeende achtergesteldheid als instrument misbruiken, uitbuiten en vermarkten, vind ik in zekere zin zelfs wel knap. Hoe bedreven ze zijn in het bespelen en bewerken van de media, daar kan Wilders een puntje aan zuigen. Joseph Goebbels kan trots zijn op zulke leerlingen. Als je niet beter wist, ga je bijna denken dat die twee zetelrovers de BV Nederland runnen. Toppers op het gebied van beeldvorming. Wat betreft de beeldvervorming kennen Kuzu c.s. al helemaal hun gelijke niet in dat land waar zij het zo slecht naar hun zin hebben. Hun denkbeeldige tanks maaien rücksichtslos alles uit de weg wat ze voor de voeten krijgen.

Dom mag ik uiteraard niemand noemen. Beledigen laat ik liever aan de Kuzu’s, Sylvana’s en Wildersen zelf over. Daarom houd ik het er maar op dat veel mensen tegenwoordig nogal makkelijk beïnvloedbaar zijn. Denken valt niet mee. Nadenken al helemaal niet. Veel te vermoeiend. Volksmenners als Kuzu en Wilders spinnen er garen bij. Nederlanders en medelanders worden steeds gemakzuchtiger. Ze laten gewoon voor zich denken. Gebeurt in Noord-Korea ook. Maar als zo’n Wilders veroordeeld wordt voor haat zaaien, hoe moet ik het dan noemen waar Kuzu, Öztürk en hun scharreltje mee bezig zijn? Bij verbroedering en tolerantie heb ik andere voorstellingen. Nee, qua omgangsvormen keren we in Nederland steeds meer terug naar de Middeleeuwen. Naar de Prehistorie zelfs. Het gaat er steeds primitiever aan toe. Zoveel verschilt het stuitende gedrag van verlichte geesten met een varkensmuts niet van dat van eencelligen met een zwarte baret. Hun wederzijdse Neanderthaler-trekjes vertonen opvallende gelijkenissen.

Juffrouw Simons, onze ongekroonde onderkoningin, krijgt nu zelfs al politiebescherming. Ja, ja. Het is natuurlijk van den zotte dat het nodig is. Diepdroevig.  Wie bepaalt dat? Wie betaalt dat? Als de belastingbetaler al moet opdraaien voor de beveiligingskosten van elke schreeuwer, elk dom blondje of elke geflipte showbizz-geit, stijgt het begrotingstekort tot ongekende hoogten.

Wie denkt mevrouwtje wel niet dat ze is? Waarom nemen haar eigen Black Panthers deze missie niet op zich? Die mogen dan legitiem onschuldige mensen intimideren die er anders uitzien of anders denken. Gezien het landsbelang mogen ze dat van hun blanke weldoeners bij de Sociale Dienst vast en zeker wel met behoud van uitkering doen. Nou gaat doodschieten inderdaad wel wat ver, met doodzwijgen kom je ook al een heel eind. Je moet mensen niet belangrijker maken dan ze denken te zijn. Als Theo van Gogh in 2004 politiebescherming had gehad, had hij nu misschien nog wel geleefd. Al denkt onze grote verlosser Kuzu daar anders over.

Wát een land! We draaien steeds meer door. En al die overbetaalde en steeds terugkerende filosofen, wereldverbeteraars en Alexander Pechtolds bij DWDD of Pauw vrolijk verder kwaken over alle verworvenheden van onze democratie.  Ons hopeloos verouderde en achterhaalde staatsbestel wordt steeds meer van binnenuit uitgehold. Nederland verwordt onderhand tot ’s werelds enige parlementaire democratie waar de schreeuwende minderheid het voor het zeggen krijgt. De Omgekeerde Wereld Draait Door, zeg maar. Met alle credits aan Mark Rutte. Ere wie ere toekomt.

Een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling. Gevaarlijk ook. Alleen de gedachte daaraan geeft volop stof tot nadenken. Ik denk niet dat het zo op den duur goed blijft gaan. Moeten we het zover laten komen met z’n allen? Dacht het niet, geen denken aan. DENK? Nee, dank je wel. Met solliciteren ben ik overigens al lang en breed gestopt. Onbegonnen werk in dit k..land. Ik voldoe toch nooit aan het gestelde profiel. Ik word er niet vrolijk van.

© RK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *