Onbetaalde AGOVV’ers schieten ellende van zich af

By | 14 december 2016

Vandaag 4 jaar geleden

Met de faillissementsaanvraag door de Belastingdienst lijkt het einde van het betaalde voetbal in Apeldoorn nabij. De fiscus eist een bedrag van 400.000 euro van de BVO AGOVV. Voor de tweede keer in de geschiedenis stevent het profavontuur van de Blauwen af op een roemloos slot.

Als AGOVV Apeldoorn op dinsdag 11 december 2012 van de rechter in Zutphen vier weken uitstel krijgt, winnen de beleidsbepalers op Berg en Bos wat extra tijd om het bankroet alsnog af te wenden. In die periode van onzekerheid blijft de bal rollen. De spelers, die al sinds november geen salaris hebben ontvangen, moeten zich zien op te laden voor de uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Op de best denkbare manier schieten de manschappen van trainer Andries Ulderink in het Jan Louwers stadion alle bestaande onmacht en frustratie van zich af. Door met liefst 6-1 te winnen geven de strijdvaardige Apeldoorners een positief signaal af. Zij laten zich door alle tegenslagen niet kisten. Sportief is AGOVV allerminst failliet.

Alle hoop op een goede afloop blijkt tevergeefs. Vier weken later valt het doek definitief. De 6-1 zege in de Lichtstad blijkt de laatste uitwedstrijd in competitieverband te zijn geweest uit het bestaan van de BVO AGOVV.

14 december 2012 FC Eindhoven – AGOVV Apeldoorn

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *