Overwinning bezorgt WSV/Shoempimp aansluiting

By | 16 december 2016

Op de valreep van 2016 heeft WSV/Shoepimp z’n tweede zege behaald in de Eredivisie. De Apeldoornse zaalvoetballers toonden karakter tegen GZV/Wategras. Na de 2-2 gelijkmaker van de bezoekers gooiden Ngarigota c.s. er nog een schepje bovenop en behielden uiteindelijk met 4-3 de overhand.

Door de overwinning bekleedt WSV/Shoepimp weliswaar nog altijd elfde en voorlaatste in ’s lands hoogste speelklasse, het kruipt wel dichter naar de ploegen onderin de middenmoot. Het verschil met het als zesde geklasseerde ASV Lebo bedraagt slechts drie punten.

WSV/Shoepimp toonde vrijdagavond in de wederom goed gevulde Mheenhal veerkracht. Na een 0-1 achterstand bracht Rachid Boughalab de thuisploeg op gelijke hoogte. Of de 2-1 van Cihan Özcan, die eerder al een strafschop miste, nou in of na de zoemer viel, deed naderhand niet ter zake. De voorsprong betekende wel dat de WSV’ers met een extra lekker gevoel konden gaan rusten.

De gelijkmaker na rust bracht de Apeldoorners niet van hun stuk. Ze hielden het hoofd koel. Uitblinker Alpay Yuzgec, die routinier John van de Vosse heeft verdrongen onder de lat, liet zich niet nogmaals verschalken. Door doelpunten opnieuw Özcan en Boughalab sloeg de thuisclub het beslissende gat. De 4-3 28 seconden voor tijd viel te laat om de zege nog in gevaar te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *