AZ speelt geen tiquitaca met Roelof-Jan Tiktak

By | 17 december 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Ik kan niet tippen aan het aantal wedstrijden dat ‘Hans Go Ahead’ in de loop der jaren heeft bijgewoond, maar een ‘Teletekst-supporter’ van Go Ahead Eagles ben ik evenmin. Ik benader de grens van de 1000 Eagles-wedstrijden, misschien heb ik ‘m zelfs al wel overschreden. Nou hou ik bijna alles bij, maar dit heb ik nog nooit voor mezelf op een rijtje gezet. Binnenkort toch maar eens gaan doen.

Achtentwintig jaar geleden ben ik er in elk geval al bij als Go Ahead Eagles in de Alkmaarder Hout het kalenderjaar 1988 afsluit. AZ – Go Ahead Eagles, op dat moment de nummers drie en nummer vijf van de eerste divisie. Het is inderdaad een poosje geleden. Go Ahead Eagles met o.a. Wim Woudsma, Gert van den Brink, Harry Decheiver en Dwight Lodeweges. AZ speelt met Roelof-Jan Tiktak en David Loggie. Ignace van Swieten hanteert de fluit.

Van tiquitaca is geen sprake voor 4.900 toeschouwers. Met 1-1 kaapt Go Ahead Eagles toch maar mooi een puntje weg uit Alkmaar. Na de 1-0 van Loggie scoort Hans Voskamp tegen. Het resultaat betekent dat de Deventenaren 1989 ingaan met zes punten achterstand op koploper Excelsior en vijf punten minder dan nummer twee Vitesse.

17 december 1988 AZ – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *