Fortuna zorgt voor donkere Kerst in Galgenwaard

By | 24 december 2016

Vandaag 27 jaar geleden

Voetballen gedurende de Kerstperiode is aan de overzijde van de Noordzee traditie. In Nederland gebeurt het slechts sporadisch. Terwijl het in Engeland regel is dat er in die donkere dagen tegen een bal wordt geschopt, is het bij ons de spreekwoordelijke uitzondering.

De eerste seizoenshelft van het voetbaljaar 1989-1990 kent derhalve een voor Nederlandse begrippen laat einde. Bijna zeven weken nadat in Oost-Berlijn de Muur ‘valt’, beleeft de Eredivisie z’n achttiende speeldag. Wat me ertoe heeft bewogen mijn voetbaljaar 1989 af te sluiten met FC Utrecht tegen Fortuna Sittard, durf ik 27 jaar later niet te zeggen. Dat kan ik me niet meer herinneren.

Gezellig zal de Kerst ongetwijfeld niet geweest in de Domstad. Vrouwe Fortuna is de plaatselijke FC niet zo gunstig gezind. Het zit allemaal behoorlijk tegen. Door de 1-0 nederlaag in de Galgenwaard tegen de toenmalige subtopper uit Limburg duikelt FC Utrecht naar de dertiende plaats op de Eredivisieranglijst. Met slechts vier punten meer dan de nummer zestien: Feyenoord…

Tsja, tijden veranderen.

24 december 1989 FC Utrecht – Fortuna Sittard

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *