Vierde thuisduel GA Eagles in zeventien dagen

By | 23 december 2016

Vandaag 11 jaar geleden

De KNVB staat te boek als belangenbehartiger van voetballend Nederland. Toch denk ik niet dat ik de enige ben die zich weleens afvraagt of ze in Zeist rekening houden met belangen van clubs en supporters. Voetbal is een publiekssport, wedstrijden worden gespeeld bij de gratie van de toeschouwers. Toch is het duel dat Go Ahead Eagles op 23 december 2005 tegen FC Omniworld moet afwerken de vierde thuiswedstrijd in een tijdsbestek van zeventien dagen! Hoe verzinnen ze het?

Wie een competitieprogramma samenstelt, zorgt toch zeker voor een ietwat gereguleerd verloop van de competitie. Die gaat een club toch zeker niet vier keer thuis laten spelen in zeventien dagen! Nou, bij de KNVB wel hoor. In plaats van de mensen naar het stadion te lokken, jaag je ze op die manier juist weg. Zeker in de dure decembermaand, waarin de meeste mensen – nog afgezien van de vaak ver van optimale weersomstandigheden – wel wat anders aan hun hoofd hebben dan het bezoeken van voetbalduels in de Gouden Gids divisie!

Het maakt december 2005 een wel erg drukke maand voor de Deventer eerstedivisionist en z’n trouwe aanhang. Na FC Emmen op 6 december (1-4), Fortuna Sittard op 9 december (1-1) en VVV Venlo op 12 december (1-0) wordt het jaar afgesloten met het bezoek van de Flevolanders. Er zijn leukere dingen te bedenken dan twee dagen voor Kerstmis – met alle respect – FC Omniworld te moeten aanschouwen.

Voor zover ze uit Almere afkomstig zijn, wordt het een avond om nooit te vergeten. Voor het overgrote deel van de 2.600 diehards die naar de Adelaarshorst zijn gekomen, wordt de laatste wedstrijd van hun favoriete ploeg in 2005 een ware kwelling. Wat heet, supporters van Go Ahead Eagles zullen niet graag herinnerd worden aan die 1-4 nederlaag. Ik denk dat ik 23 december wel een enigszins publieksonvriendelijke datum mag noemen. En zeker niet alleen vanwege de zeperd waar tegen Go ahead Eagles oploopt…

 23 december 2005 Go Ahead Eagles – FC Omniworld

 I was there…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *