Geruststellende Kerst voor Go Ahead Eagles

By | 22 december 2016

Vandaag 3 jaar geleden

Vergelijkingen trekken tussen het Go Ahead Eagles dat in 2013 na zeventien jaar absentie terugkeert in de Eredivisie en het huidige Go Ahead Eagles is weinig zinvol. De enige overeenkomst bestaat uit Schenk en Antonia. Zij zijn er drie jaar geleden ook al bij. Van de overige selectiespelers draagt destijds nog niemand het roodgele shirt.

Een andere overeenkomst zit ´m in de verwachtingen van de zogenaamde voetbalkenners in den lande. Net als nu bestempelt een groot aantal van hen de Deventenaren al voordat de eerste bal getrapt is tot degradatiekandidaat nummer een. Ditmaal maakt de Eredivisiedebutant die ´verwachtingen´ waar. Halverwege draagt Go Ahead Eagles de rode lantaarn, ook al is de situatie verre van uitzichtloos.

Drie jaar geleden staat de nieuwkomer er op de drempel van het nieuwe jaar een stuk beter voor. Door de 2-1 overwinning op FC Utrecht sluit de promovendus het kalenderjaar 2013 af op een verdienstelijke tiende plaats op de Eredivisieranglijst. Na achttien gespeelde wedstrijden staat de teller voor de ploeg van trainer Foeke Booy op 23 punten. Nu zijn dat er na zeventien wedstrijden slechts twaalf.

Jop van der Linden schiet Go Ahead Eagles in 2013 drie dagen voor Kerstmis uit een strafschop naar de zege. Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd is de Apeldoorner vanaf elf meter trefzeker. Ook tegen PEC Zwolle en FC Twente benut hij een penallty.

22 december 2013 Go Ahead Eagles – FC Utrecht

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *